Welamsund_loggan

Welamsund Långa Raden
 

Velamsund blev ett naturreservat 1992. Här finns idag ett insjöbad som även plogas under vintern för skridskoåkning, ett motionsspår som blir skidspår på vintern Här finns också ett utegym finns, ett stall, en kanotklubb och stora gräsytor för lek och aktivitet.
Många kommer hit på hösten för svampplockning i skogarna intill.

Tidigare stod en stor Herrgård på kullen mot inloppet som brann ner 1978. Kullen används idag ofta som en plats där par gifter sig men även som en liten pulkabacke. Restaurang Långa Raden var från början ett spannmålsmagasin tillhörande herrgården . Senare byggdes Långa Raden om till hantverkshus med bl a en glasblåsarhytta.

 

 Vilka är vi?


Vi - Therese & Mattias Kjellertz tog över Restaurang Långa Raden i april 2019.  

Vi har stor erfarenhet inom restaurang och festvåning med erfarenhet från bl a Restaurang Leijontornet där vi träffades, Therese i matsalen och Mattias i köket.

Vi jobbar gärna med närproducerade och ekologiska råvaror. I vårt lilla kök lagar vi allt från grunden med kärlek och omsorg. - Härlagat när det är som bäst!

Mattias har bl a. erfarenhet från ställen som: Restaurang Leijontornet, Restaurang Nils-Emil, Hannas Krog, Fem små hus, Hotell Amarantens Gourmetmatsal.
Köksmästare på ambassadörens residens på Svenska Ambassaden i Rom. (Ambassadör Ola Ullsten)
Chefens personlige kock under HMS Carlscronas Jorden -runt seglats  med ansvar för befälsmiddagar och representationsmiddagar för höga millitärer, ambassadörer och presidenter i de olika länderna.

Krögare på Badholmen restaurang & Festvåning med många hundra företagsfester, bröllop och event under 13 år.